Analiză Risc

Analiza de risc la securitatea fizica este obligatorie pentru toate societatile comerciale.
Echipa noastră este formată din specialiști cu o experiență de peste 17 ani în securitatea fizică și electronică, ce furnizează servicii de analiză risc la securitatea fizică și consultanță de securitate în scopul organizării și dimensionării soluțiilor de securitate pe principiul complementarității și concentricității în funcție de specificațiile și complexitatea obiectivelor companiei dumneavoastră, la un nivel cât mai înalt al parametrilor de eficiență și de cost.

Analiza Risc la securitatea Fizia

Analiza de risc la securitate fizică se efectuează cu evaluatori autorizați, înscriși în Registrul Național al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică(R.N.E.R.S.F.), în conformitate cu H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare a Legii 333/2003 referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și Instrucțiunile MAI nr. 9/2013 privind efectuarea analizelor de risc la securitatea fizică a unităților.

 

Ce este analiza de risc la securitatea fizică?

Analiza de risc reprezintă procesul prin care se identifica elementele ce pot genera incidente de securitate. De asemenea, se evalueaza atat probabilitatea de producere a acestora cat si consecintele evenimentelor. In baza acestor informatii se determina nivelul de risc si se stabilesc masurile necesare limitarii ori chiar eliminarii acestor riscuri.

 

Hotararea de guvern HG 301/2012, privind normele de aplicare a Legii 333/2003.

Prin această HG o serie întreagă de firme – majoritatea firmelor românești – au fost obligate să apeleze la serviciile unor firme private.

Începând cu data de 1 iulie 2018 societăţile comerciale (înființate conform Legii nr.31/1990) care dețin bunuri, sunt obligate să asigure paza acestora și să întocmească analiza de risc la securitate fizică, conform Legii nr.333/2003 și a HG nr.301/2012.
Analiza de risc se întocmește de către specialiști cu vechime în domeniul riscului  sau experți abilitați și presupune costuri pentru firmele mici, tarifele analizei pornind de la 1.000 lei. Amenda pentru neefectuarea analizei de risc este cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei.
Considerăm că această obligație legală are un scop pur birocratic și este împovărătoare pentru contribuabilii mici. Această analiză de risc nu protejează bunurile efectiv. Există legislație specifică prin care se prevede răspunderea patrimonială a administratorului, prin urmare obligația realizării analizei de risc nu este justificată.

 

Care este termenul de valabilitate al Analizei de Risc la securitatea fizica?

Analiza de risc se revizuieste cel putin o data la 3 ani, conform prevederilor legislative in vigoare . In cazul unui incident de securitate analiza de risc trebuie refacuta in maximum 1 luna.